Denne grøten her er en perfekt start på dagen, i tillegg går jeg nesten helt til lunsj før jeg tenker sånn alt for mye på mat igjen. Det meste gjør jeg klart kvelden før, slik at det bare er kokingen igjen om morgenen. Det tar cirka like lang tid som å koke kaffe, og så er det bare å nyte noen fredelige minutter.
FROKOSTGRØT
Kvelden før puttes følgende i en liten gryte:
1 spiseskje havremel
1 spiseskje byggryn
1 spiseskje store havregryn
1 spiseskje hirseflak
1/2 spiseskje knuste linfrø
1/2 spiseskje chiafrø
1 teskje kardemomme
1/2 teskje havsalt
1 liten dæsj honning
1 desiliter vann
Sett på et lokk, og la den stå på kjøkkenbenken til neste morgen. God natt!
Neste morgen:
Tilsett 1 desiliter melk (eller vann) til i gryta, før den settes på kok. Rør ofte, pass på at den ikke brenner seg.
Mens grøten koker gjøres følgende:
Hakk noen mandler
Mos en halv banan
Finn frem noen frosne bær
Når grøten er ferdig kokt blandes den moste bananen oppi. Ha den i en skål og dryss over mandler og frosne bær. Nyt morgenen.
Tips for å unngå matsvinn:
Ikke kast modne bananer. Kutt dem opp i passe tynne skiver og frys dem ned. I stedet for å ha most banan i grøten når den er ferdig kokt, putter du frosne bananbiter i gryta rett før du setter den på kok. Da blir de tint og kan blandes godt inn i den kokte grøten før du drysser over mandler og frosne bær.
Kommentarer
Legg inn en kommentar