Disse salte mandlene er kjempegode som snax! Gjerne sammen med tørket frukt og noen biter mørk sjokolade i en hjemmelaget turmix.
Jeg har testet litt ulike oppskrifter på nett og kommet fram til denne grunnoppskriften som er passe salt, etter min smak. Den kan gjerne dobles eller tredobles, men dersom du bruker mer enn 300 gram mandler bør den fordeles på to brett i ovnen for at se skal tørke skikkelig.
SALTE MANDLER
Dette trenger du:
100 gram mandler
1 spiseskje salt
Nok vann i gryta til at mandlene er godt dekket.
Slik gjør du:
Sett steikeovnen på 200 grader, over- og undervarme.
Kok opp mandler, vann og salt. Sett klokka på tre minutter når vannet koker, og la det boble godt under lokk i tre minutter til.
Hell mandlene over i et dørslag og la de renne godt av seg. Fordel mandlene utover en rist med bakepapir.
Stekes midt i ovnen i 10-15 minutter. Pass på at de ikke blir svidd, men la de stå lenge nok til at de er helt tørre. De blir ikke skikkelig sprø før de er avkjølt.
Mandlene kan gjerne ligge på risten til neste dag slik at de blir skikkelig avkjølt. Oppbevares i tett boks.
Kommentarer
Legg inn en kommentar